Home » Den nye rytter

Den nye rytter

Ønsker dit barn at starte til ridning – og har du ingen erfaring med heste?

Denne problemstilling har vi mødt meget ofte i klubbens lange historie. Derfor har vi også lært, at tage højde for denne.
Vi er en lille klub der tager hånd om- og hjælper hinanden. Derfor er der næsten altid mange piger tilknyttet undervisningholdene, som kan hjælpe med at trække eller holde en pony, hvis rytterens forældre ikke er tryg ved deltage aktivt.
Når dette er sagt, ser vi dog helst at forældrene bliver på rideklubbens arealer i forbindelse med undervisningen- især hvis det er tale om en helt ny elev. Det er vigtigt for os, at alle børn føler sig trygge og har en god forældreopbakning.
STH har en stor fordel ved at være en lille klub i forhold til nye elever. Vi har mulighed for at tage alting i et roligt tempo, og tilvende både børn og forældre til omgangen med hestene. Dette betyder, at selv forældre og børn med frygt for heste, trygt kan komme i vores stald.
I løbet af opstarten vil der blive undervist i at strigle og sadle op – samt i almindelig omgang med heste/ponyer.

Se vores info-folder til nye medlemmer og deres forældre ved at klikke HER

Hvor gammel skal mit barn være for at begynde til ridning?

Der er ikke nogen minimumsalder for at begynde til ridning. Det er dog et krav, at forældrene bliver i rideklubben, hvis ikke barnet er gammelt nok til at til at tage vare på sig selv.

Første ridetime – Hvad skal jeg bruge?

Det kræver ganske lidt udstyr at begynde til ridning!

Sko/støvler:
Der skal være tale om en sko/støvle UDEN snørrebånd, og MED en hæl. Disse kriterier er vigtige, da rytteren ellers kan hænge fast i stigebøjlen. Gummistøvler er fint at starte med.

Hjelm:
Da vi er en rideklub under dansk rideforbund, SKAL ryttere i STH ride med en godkendt ridehjelm. STH tilbyder i et vist omfang lån af ridehjelm – med det forbehold for udvalget af størrelser.

Bukser:
Bukser der må blive beskidte! Det er bedst at finde bukser der kan stække sig, så bevægeligheden er i top. Desuden skal det helst være bukser med så lille syning på inderlårene som muligt.

Overkroppen:
Tøj der må blive beskidt! Tænk på bevægeligheden når I vælger tøj. Husk varmt og vandtæt tøj når vejret er dårligt.

Støt dem der støtter os

Sparekassen Thy
Nord-Vest Box
Land-Og-Fritid
RSM Thisted revision og rådgivning
Nordvesttelt og Serviceudlejning